Marriage Course

De Marriage Course is ontwikkeld om huwelijken te versterken. Tijdens zeven romantische avondjes uit krijgen deelnemers meer inzicht in zichzelf, hun partner en hun relatie. De cursus wordt in een gezellige, open en veilige sfeer gegeven. De Marriage Course gaat uit van christelijke principes, maar is zowel voor christelijke als niet-christelijke stellen relevant en toegankelijk. Het doel is om samen op een leuke, gezellige en nuttige manier in je relatie te investeren.

Tijdens iedere bijeenkomst van de Marriage Course staat er een ander thema centraal. Bij sommige Marriage Courses wordt het thema geïntroduceerd door de cursusleiders. Zij zullen handige tips en handvatten afwisselen met persoonlijke verhalen en anekdotes om de thema’s te bespreken. Bij andere Marriage Courses kijk je naar een video van de Marriage Course Series. In deze toffe video’s van Netflix-kwaliteit worden de presentatoren afgewisseld met verhalen van real life koppels en (relatie)experts.

  • De verbinding versterken
  • De kunst van communicatie
  • Conflicten oplossen
  • De kracht van vergeving
  • De impact van familie
  • Goede seks
  • Liefde in actie

Iedere bijeenkomst begint met een heerlijk diner voor twee. Vervolgens wordt het thema van de avond ingeleid – soms vertellen de cursusleiders wat over het thema, soms kijken jullie een video. Thema’s die aan bod komen zijn onder andere ‘De kunst van communicatie’, ‘Goede seks’ en ‘De impact van familie’. Tussendoor gaan jullie aan de hand van inspirerende vragen, invullijsten en quizjes in gesprek over het thema. Je ontdekt hoe je partner over bepaalde dingen denkt, wordt eraan herinnerd waarin jullie elkaar aanvullen en komen erachter hoe je elkaar je liefde kunt laten merken. Kortom: in 7 avonden dichter bij elkaar.

Diner voor twee
In de drukte van het dagelijks leven is het soms lastig om echt even tijd voor elkaar te maken. Daarom begint iedere bijeenkomst van de Marriage Course met een heerlijk diner voor twee (of een lunch of borrelmoment). Hier hoef je helemaal niets, behalve genieten van lekker eten en van het samenzijn. De locatie wordt mooi aangekleed en zo ingericht dat het voelt alsof je samen met je partner heerlijk een avondje uit bent.

Tijd om zelf aan de slag te gaan!
De inleiding wordt op verschillende momenten onderbroken, zodat je samen met je partner in gesprek kunt. De gesprekken voer je met z’n tweeën, er vinden dus geen groepsgesprekken plaats en alles wat je bespreekt blijft tussen jou en je partner. Tijdens de gesprekken gebruik je het werkboek, waar prikkelende vragen worden afgewisseld met interessante invullijsten en testjes. Bij het bespreken van de uitslagen van de testjes kom je erachter waarin jullie op elkaar lijken, hoe jullie verschillen en waar jullie elkaar aanvullen

Als u meer wilt weten of wilt deelnemen, dan kunt u het reactie formulier invullen.