Gebouw en logo

Een gebouw is niets meer dan een verzameling van opgestapelde stenen. Dat geldt ook voor een kerkgebouw. Het feit dat het een kerk is maakt een gebouw niet ‘heilig’ of bijzonder. Tegelijkertijd hebben voor ons het kerkgebouw en het orgel veel waarde. Wij vertellen u hierover graag iets meer, vooral over de naam.
kerkgebouwDe Hoeksteen
Ons kerkgebouw heeft de naam “De Hoeksteen”. Deze naam verwijst naar Jezus Christus, die zichzelf zo heeft genoemd. Wij mogen Zijn gemeente zijn. De gemeente is – zegt de Bijbel – als een geestelijk huis, een tempel, waarin God kan wonen. Het is de plaats waar de ontmoeting tussen God en mensen plaatsvindt en tegelijkertijd plaats van aanbidding en lofprijzing.
De bouw begint bij het fundament: bij Christus zelf. Een Steen die door God zélf werd uitgekozen: “Zie, Ik leg in Sion een uitverkoren en kostbare hoeksteen, en wie op Hem zijn geloof bouwt, zal niet beschaamd uitkomen.” (Jesaja 28 :16). Ieder lid van de gemeente mag zijn steentje bijdragen en zichzelf zien als een levende steen, die zich láát invoegen in het geheel (Efeziërs 2:20; 1 Petrus 2:5).

Zo bent u dus geen vreemdelingen of gasten meer, maar burgers, net als de heiligen, en huisgenoten van God, gebouwd op het fundament van de apostelen en profeten, met Christus Jezus zelf als de hoeksteen. Vanuit Hem groeit het hele gebouw, steen voor steen, uit tot een tempel die gewijd is aan Hem, de Heer, in wie ook u samen opgebouwd wordt tot een plaats waar God woont door zijn Geest. (Efeziërs 2: 19-22)

LogokerkTeon-rechtOns logo
Het logo van onze kerk is ontworpen in 2015 bij de ontwikkeling van deze website. Er zijn een aantal kenmerken van onze gemeente in terug te vinden. Daarover valt een heleboel te zeggen. Hieronder enkele van de vele kenmerken:

  • De kleuren zijn van de gemeente Hoogvliet en de gemeente Nissewaard
  • De blokken zijn stenen, waarbij Jezus zelf De Hoeksteen is
  • Het kruis staat centraal, in onze gemeente, in ons leven en dus ook in dit logo
  • De twee blokken symboliseren de twee woonplaatsen, Hoogvliet en Spijkenisse
  • De kleur blauw is van het water dat tussen Spijkenisse en Hoogvliet stroomt
  • Als je de blokken 45 graden draait, zie je de ‘W’ van NisserWaard

Wellicht is dit allemaal leuk om te weten. Maar het meest belangrijke is toch wel het kruis wat oprijst vanuit Jezus als De Hoeksteen

Het orgel
In ons kerkgebouw staat een kerkorgel met 2 manualen, pedaal en 24 stemmen.Huidige Dispositie:

Pedaal I. Hoofdwerk II. Bovenwerk
Subbas 16′ Quintadeen 16′ Holpijp 8′
Prestant 8′ Prestant 8′ Viola 8′
Gedekt 8′ Roerfluit 8′ Prestant 4′
Octaaf 4′ Octaaf 4′ Blokfluit 4′
Fagot 16′ Spitsfluit 4′ Nasard 3′
Trompet 8′ Quint 3′ Woudfluit 2′
Koppel P-I Octaaf 2′ Sesquialter II
Koppel P-II Cornet III Dulciaan 8′
Mixtuur V-VI Tremulant
Trompet 8′
Tremulant
Koppel I-II

Voor meer informatie zie: vanderpoelkerkorgels.nl